De uitstraling van hout, de voordelen van kunststof

Alternatief voor hout

Het oppervlak lijkt qua structuur en kleur op echt hout en vergt nauwelijks onderhoud. Onze producten worden machinaal onder lage druk en hoge temperatuur gefabriceerd, zodat elk deel van het product vrij is van overgangen en consistent in kleur en afmetingen, de noodzaak naar het zoeken van het juiste deel wordt hiermee voorkomen. Het heeft de uitstraling van hout en kan als hout worden verwerkt. Het product heeft echter de duurzaamheid van kunststof.

Duurzaam

Net als bijna alle materialen die in weer en wind worden toegepast kunnen ook composieten verweren in buitentoepassingen. Echter door toevoeging van kleurpigment stabiliserende middelen verkleurt en verweert het materiaal nagenoeg niet. Doordat in het composiet alle bamboedeeltjes omhuld zijn door een laagje kunststof hebben schimmels geen kans om door te dringen. Daardoor kan het materiaal zelfs in de grond worden gebruikt.

Bamboe composiet is ook duurzaam doordat het de grond niet belast. Het composiet gedeelte van onze materialen bestaat namelijk uit HDPE (High Density PolyEthyleen), een topkwaliteit kunststof, welke onbeperkt recyclebaar is vanwege de thermoplastische eigenschappen. Zo is een eindige grondstof vervangen door een niet uitputtelijke grondstof.

Eenvoudige montage

Onze materialen zijn eenvoudig te monteren met standaard gereedschap voor houtbewerking, zonder vorming van splinters of ongewenst splijten van het materiaal. Om terrassen te monteren kan gebruik gemaakt worden van onzichtbare montageklemmen en van standaard bevestigingsschroeven. Indien gewenst leveren wij afwerkplinten van hetzelfde materiaal.

Het gebruik van montageklemmen zorgt voor een eenvoudige, nauwkeurige en snelle montage met de juiste ruimte tussen iedere plank.

Zagen/Boren: Bacodeck materialen kunnen op dezelfde manier als hout worden verzaagd en verwerkt.